Faq

PROCES/HOE WERKT HET?

Wat is infrarood (IR)?

Om dit duidelijk te maken nemen we als voorbeeld een mooie winterse dag met zon. We kunnen genieten van de warmte als gevolg van de infraroodgolven. Wat gebeurt er als de zon achter de wolken verdwijnt? We voelen direct dat het kouder wordt, maar de omgevingstemperatuur is niet veranderd. Dit komt doordat de wolken de infraroodstralen blokkeren.

Wat is het verschil tussen een traditionele sauna en een infrarood sauna?

Het grootste verschil is de warmte die ze afgeven: infrarood is natuurlijke golflengtestraling. Een traditionele sauna gebruikt convectiewarmte om de lucht te verwarmen, die op zijn beurt het lichaam verwarmt, terwijl een infraroodsauna het lichaam van de bader direct verwarmt zonder de lucht te verwarmen.

Wat betekent de DUO straler?

DUO is een heel ander type infraroodstraler met twee verwarmingselementen in één behuizing. Een slim ontwerp en twee afzonderlijke warmtebronnen: magnesiumoxide-verwarmer en kwartsverwarming voor gebalanceerde en regelbare verwarming.

Wat is het verschil tussen kwarts en magnesium straler?

Kwartsstralers stralen zijn maximale warmte onmiddellijk uit, zelfs als de temperatuur veel hoger is.De korte golven laten het dieper in de huid doordringen om de gespannen spieren en gewrichten te ontlasten. De magnesiumoxide stralers hebben tot 10 minuten nodig om op zijn maximale warmte te komen, geeft een zachtere warmte af die zeer aangenaam is om te ontspannen.

 

Magnesium

Criteria

Quartz

 langer 1.4-3 µm

golflengte korter 0.7-1.4 µm
400°C temperatuur 700°C
ondiep penetratie diep
lang voorverwarmen kort

 

Waarom is er geen licht als ik overschakel van kwarts naar magnesium?

Magnesium stralers geven naast de infraroodstraling geen zichtbaar licht.

Wat is het geheim van de effectiviteit van de infrarood sauna's door Alpha Industries?

Met de geavanceerde infrarood stralers heeft u alle voordelen van infrarood technologie bij de hand. De behuizing van de straler is ontworpen in onze fabriek om een maximale output te bereiken met de ingebouwde reflector. De meeste infrarood stralers op de markt hebben een glasfilter geïnstalleerd, maar bij Alpha Industries gebruiken we geflockte roosters. Ze zijn niet alleen veiliger omdat ze geen warmte vasthouden, maar ze laten ook meer infraroodwarmte door, wat veel efficiënter is.

Wat is het verschil tussen Infrawave en Chaleur sauna's?

Infrawave saunas vertegenwoordigen ons basisassortiment, de beste knowhow, dezelfde quarts of magnesium stralers, originele ceder, standaard maten, dat is de reden waarom de productie sneller is en in grotere hoeveelheden. Deze maken Infrawave sauna's een betere prijsklasse dan Chaleur cabines, die geproduceerd worden per bestelling en hebben verschillende opties, zoals het toevoegen van zout of stenen, veel verschillende afwerkingen of ontwerpen maar hangt ook af van de gekozen houtsoort.

VEILIGHEID / GEZONDHEID

Zijn infraroodsauna's veilig te gebruiken?

Over het algemeen worden infraroodsauna's voor de meeste mensen als veilig beschouwd. Als u echter medicijnen gebruikt, medische hulpmiddelen heeft geïmplanteerd of een medische aandoening heeft, zowel acuut als chronisch, raden wij u aan extra voorzichtig te zijn.
Onze infraroodstralers zijn veilig getest en goedgekeurd. De tests zijn uitgevoerd door het gerenommeerde wetenschappelijke onderzoekslaboratorium Seibersdorf in Oostenrijk en het TÜV-certificeringsinstituut in Duitsland.

Wanneer mag een infrarood sauna niet worden gebruikt?

Raadpleeg bij ernstige ziekten, hartaandoeningen, zwangerschap en / of algemene slechte toestand uw arts voordat u een infraroodsauna gebruikt.

Kan de infraroodsauna helpen bij het afvallen?

Ja, infrarood sauna's helpen ons lichaam om gifstoffen vrij te maken en daardoor de verbranding van calorieën te stimuleren.

Helpt infrarood therapie bij slapeloosheid?

Hoewel medicijnen en andere technieken zoals yoga worden gebruikt om slapeloosheid te bestrijden, is de luxe van ontspannen in een infraroodsauna gezonder dan het nemen van medicijnen. Het heeft ook een beter ontspannend effect. Soms overdag of 's avonds een uur voordat u naar bed gaat, helpt de doordringende warmte en rust van een infraroodsessie u op natuurlijke wijze in slaap te vallen.

Is kleurentherapie belangrijk voor het welzijn?

De kleurentherapie is gebaseerd op de positieve effecten van kleuren op de mens en op de energiecentra van ons lichaam (chakra's). Het verlies van evenwicht van energiecentra is een van de belangrijkste factoren bij het optreden van verschillende ziekten.

GEBRUIK

Hoe lang duurt een infraroodsessie? Hoeveel keer per week kan ik de infraroodsauna gebruiken?

Er is geen enkele regel met betrekking tot het aantal infraroodsessies per week, maar infraroodsauna's zijn zeker veilig om dagelijks te gebruiken. In feite zult u eerder verbetering van de conditie zien als u het dagelijks gebruikt. Gemiddeld hebben de meeste mensen sessies van 30-45 minuten, 3-4 keer per week.

Waar kan ik de infraroodsauna installeren?

Deze infraroodsauna moet binnenshuis worden geïnstalleerd en was alleen bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Het mag niet buiten worden geïnstalleerd of in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of met een constante luchtstroom.

Welk onderhoud heeft een infraroodcabine nodig?

-Het wordt aanbevolen om de deur na de sessie open te laten.

-Gebruik een schone, vochtige doek om het hout schoon te maken. Gebruik geen wasmiddelen!

-Zweetvlekken zijn erg moeilijk te verwijderen, daarom raden wij u aan om altijd een handdoek op de vloer en bank te leggen.Eventueel kan men voorzichtig schuurpapier gebruiken om de vlekken te verwijderen.

- Dek de kachels niet af met handdoeken of andere brandbare materialen, aangezien dit brand kan veroorzaken!

Is het moeilijk om een Alpha infrarood sauna te installeren?

Een infrarood sauna is eenvoudig te bedienen en te installeren, aangezien de enige stroomvoorziening nodig is, is er geen speciale stroomvoorziening of ventilatie nodig.Lees alle relevante elektrische vereisten van de sauna om er zeker van te zijn dat u een perfect werkende unit heeft.

Hoeveel verbruikt een infraroodsauna?

De voeding die nodig is voor de infrarood sauna is 220V – 16 ampère.

Stroomverbruik van elektriciteit per uur:

-RR- 110: 2280W; geraamde kosten 0,5 €;

-RR- 130: 2630W; geraamde kosten 0,6 €;

-RR- 150: 2630W; geraamde kosten 0,6 €;

-RR- 130 P: 3130W; geraamde kosten 0,7 €;

-RR- 140 Lounge: 2780W; geraamde kosten 0,6 €;

-RR- 200 Combi: 3580W & 3,5 kW oven; geraamde kosten 1,6 €;

 

 

*Afhankelijk van uw elektriciteitskosten. Deze prijs wordt berekend voor België op basis van de prijs voor 2020 jaar: 0.226 €/kWh.

Wat is de levensduur van de stralerss?

In privégebruik hebben de stralers een levens lange levensduur, je hoeft ze nooit te vervangen.

Hoe lang heb ik nodig om de cabine voor teverwarmen?

Ongeveer 5 tot 20 minuten, afhankelijk van kamertemperatuur.

 

Is het veilig voor de huid om het oppervlak van de stralers aan te raken?

Ja, omdat we geflockte bescherm roosters gebruiken die niet opwarmen is er geen risico het verbranden van de huid.

Kan de cabine geschilderd worden?

Buitenkant doet U wat u wilt met verf of vernis, maar aan de binnenkant kunnen we enkel met natuurlijke oliën toe passen voor de langere levensduur van de infrarood cabines.

Voor dealers