Gezondheid

Gezondheidsvoordelen

Immuunsysteem

Immuunsysteem

Tijdens infraroodsauna-sessies stijgt de lichaamstemperatuur, waardoor infraroodwarmte kunstmatige koorts opwekt. Dit zal een teken zijn voor ons immuunsysteem om voor een kort moment op volle kracht te werken - intenser en krachtiger dan ooit, en creëert een barrière die indringers of antigenen ervan weerhoudt het lichaam binnen te komen.

Cardiovasculaire training

Cardiovasculaire training

Regelmatig gebruik van een infraroodsauna kan omgevingsstress op het cardiovasculaire systeem veroorzaken. De hypothalamus veroorzaakt een toename van het hartminuutvolume, daarom treedt positieve hartspanning op die cardiovasculaire training oplevert. Het kan mensen met een handicap helpen, die het erg moeilijk vinden om hun cardiovasculaire systeem onder controle te houden.

Verbeteren van de bloedsomloop

Verbeteren van de bloedsomloop

Het verwarmen van spieren zal de bloedstroom verhogen zonder de intense oefeningen van het lichaam. Een hogere lichaamstemperatuur zorgt voor een betere doorbloeding. En met een goede bloedsomloop worden de witte bloedcellen in uw immuunsysteem naar behoefte door het lichaam getransporteerd; op deze manier vermijdt u mogelijke ziekten en aandoeningen.

Ontgiften

Ontgiften

Een verhoogde bloedcirculatie stimuleert de zweetklieren die zweet produceren. Zweet bevat gifstoffen en afvalproducten die zich in het lichaam hebben opgehoopt. Dagelijkse transpiratie ontgift het lichaam. Stoffen die in zweet voorkomen zijn onder andere zware metalen (lood, kwik, nikkel, cadmium) en alcohol, nicotine, natrium, zwavelzuur en cholesterol.

Reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen

Bij reumatische ontsteking is het van het grootste belang om de bloedcirculatie te verbeteren die ontstekingen uit de gewrichten spoelt door een stroom van hypergeoxygeneerd hemoglobine door de aangetaste delen van het lichaam te creëren. Uit onderzoek van het Medisch Spectrum Twente is gebleken dat infraroodwarmte daadwerkelijk een heilzaam effect heeft op mensen met reumatische aandoeningen.

Algeheel gevoel van welbehagen

Algeheel gevoel van welbehagen

De warmte van de infrarood sauna ontspant de spieren van het lichaam, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de afgifte van endorfine. Endorfines zijn de volledig natuurlijke 'feel good'-chemische stof van het lichaam en het vrijkomen ervan zorgt voor een werkelijk prachtige' nagloeiing '. Naast fysiologische veranderingen biedt een infraroodsauna een verwennerij - waar we kunnen ontspannen en lichaam en geest kunnen herstellen.

Zuiveren van de huid

Zuiveren van de huid

In de infrarood sauna wordt al na enkele minuten goed zweet verkregen. Diepe onzuiverheden en dodelijk huidweefsel worden afgevoerd, waardoor uw huid in goede staat blijft. Dit verbetert de huidskleur en elasticiteit. Het is aangetoond dat reiniging van de poriën de capillaire circulatie verbetert en huidaandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis en brandwonden vervagen.

Slapeloosheid

Slapeloosheid

De warmte helpt ons te ontspannen en reguleert de cortisolspiegel in ons bloed. Cortisol is het hormoon dat vrijkomt als we gestrest zijn, en te hoge cortisolspiegels kunnen leiden tot problemen als slapeloosheid. Infraroodsauna verlaagt de cortisolspiegel in het bloed en de doordringende warmte en rust helpen ons om op een natuurlijke manier in slaap te vallen, zonder medicijnen.

Spierproblemen en opwarming bij sport

Spierproblemen en opwarming bij sport

Infraroodwarmte komt de gewrichten, spieren en weefsels binnen, waardoor de zuurstofvoorziening en de bloedcirculatie toenemen. Dit versnelt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en helpt de spierspanning te verminderen en eventuele giftige stoffen te elimineren. Een lichte hittesessie voor een training helpt het lichaam op te warmen.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten

Behalve water bestaat zweet uit in vet oplosbare gifstoffen en zware metalen, zuren, natrium, ammoniak, vet en cholesterol. Normaal cholesterol en vet zijn verantwoordelijk voor hart- en vaatziekten, maar regelmatig gebruik van de infraroodcabine zal deze stoffen verminderen of verwijderen.

De Full-Spectrum Infraroodstraler

Full-spectrum infraroodstralers hebben een meting van 3 tot 10% IR-A, 20 tot 30% IR-B en 60 tot 80% IR-C. Met de juiste en veilige verhouding tussen IR-A, IR-B en IR-C zijn wij in staat om, in combinatie met de juiste vermogensregeling, optimale en veilige penetratiedieptes te garanderen. Om het diepere spierweefsel te bereiken en een hogere staat van ontspanning te verkrijgen, is een infraroodstraler met volledig spectrum essentieel.

Dit type infraroodstraler verwarmt het lichaam direct zonder voorverwarmtijd. En vanwege de kortere golflengte van kwartsstraler met volledig spectrum, kunnen ze ook in open ruimtes worden gebruikt.

 

De formule achter het succes is onze gepatenteerde ergonomisch gevormde full-spectrum infraroodstraler, gebaseerd op de S-curve, die perfect aansluit bij de anatomie van het lichaam. Bekijk de belangrijkste voordelen:

1

Rugklachten

Lage rugpijn is een van de belangrijkste problemen van onze tijd. De ergonomische bank heeft een rugleuning die is ontworpen om de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te ondersteunen.

2

Nek pijn

De ergonomische bank heeft een hoofdsteun om het hoofd en de nek te ondersteunen en stijfheid in het nek- en schoudergebied weg te nemen.

3

Heupdruk

De ergonomische bank heeft voldoende vulling en diepte om de heupen te ondersteunen en deze belasting en druk te verminderen.

4

S-curve Straler

De ergonomische infraroodstraler volgt de anatomie van het lichaam, verwarmt de rug en nek en heeft een gunstige invloed op spinale aandoeningen.

 

5

Bloedcirculatie

De ergonomische bank heeft door de houding een positief effect op de doorbloeding en zorgt voor een goede doorbloeding van het hele lichaam.

6

Op maat gemaakt

De uitgebreide verstelbaarheid van de ergonomische bank stelt gebruikers in staat om een meer op maat gemaakte pasvorm te bereiken dan standaard banken.

Voor dealers